hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > گلستان| تکرار سیل زیر سایه بی‌تدبیری

گلستان| تکرار سیل زیر سایه بی‌تدبیری

روزهای پایانی سال ۹۷ و روزهای ابتدایی سال جاری بود که سیل ویرانگر گلستان کام مردم منطقه و کشور را تلخ کرد اما این موضوع برای مسئولین درس عبرت نشد تا بازهم شاهد بحران باشیم.

 به گزارش ایرنا، بارش بیش از ۱۶۴ میلیون مترمکعب باران در بامداد و صبح یکشنبه بار دیگر گلستان را به منطقه‌ای بحران‌زده با حجم انبوهی از گل‌ولای تبدیل کرد تا داغ سیل ۸ ماه قبل آق‌قلا و گمیشان بار دیگر در منطقه غربی این استان و در شهرهای بندرگز و کردکوی تکرار شود. در اثر جدی نگرفتن هشدارها و کم‌توجهی به‌ضرورت اقدامات زیربنایی برای مهار سیل، در نخستین دقایق یکشنبه بارش بیش از ۱۰۲ میلی‌متری باران در محدود شهر نوکنده در غرب استان گلستان سبب وارد شدن خسارت به بخش‌های کشاورزی، راه‌ها و تعدادی از منازل اهالی نوکنده و سایر نقاط غربی گلستان شد.

کانون اصلی خسارت در بخش نوکنده بندرگز متمرکز بود

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استان گلستان در خصوص آخرین ارزیابی خسارت این سیلاب گفت: کانون اصلی خسارت در بخش نوکنده بندرگز متمرکز بود و در این بخش علاوه بر خسارت به تعدادی از منازل شهر نوکنده و برخی روستاهای پیرامونی، اراضی زراعی این منطقه هم به زیرآب رفت. سید رضا قادری اظهار داشت: مساحت این اراضی و میزان خسارت‌های ریالی در بخش کشاورزی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی در دست بررسی است. او افزود: علاوه بر تخریب یک پل قدیمی در نوکنده و از بین رفتن آسفالت برخی خیابان‌ها و کوچه‌ها، دیواره رودخانه شهر نوکنده که از سیل فروردین‌ماه دچار آسیب شده و در دست پی‌کنی بود نیز بار دیگر تخریب شد. مدیرکل دفتر مدیریت بحران استان گلستان افزود: جاده نوکنده به گلوگاه در استان‌های گلستان - مازندران به علت طغیان رودخانه و آب‌گرفتگی برای ساعاتی به زیرآب رفت و تردد در آن مسدود شد که با تلاش تیم‌های راهداری قبل از ظهر بازگشایی شد. قادری همچنین به تأثیر سیل در شهرستان آق‌قلا اشاره کرد و گفت: در مسیر جاده گرگان - آق‌قلا در ورودی سوم روستای قربان‌آباد به دلیل پائین بودن جاده تا کف رودخانه، سیلاب وارد جاده شده و با طغیان رودخانه خساراتی به این زیرساخت وارد شد که با تلاش نیروهای راهداری مسیر درزمانی اندک پاک‌سازی و تردد در آن جریان یافت. او گفت: تاکنون گزارشی در مورد خسارت به صنایع آق‌قلا، کردکوی و بندرگز درنتیجه این سیلاب دریافت نشده است. فرماندار کردکوی نیز گفت: ‌بی‌توجهی به لایروبی رودخانه قره‌سو در شمال شهرستان کردکوی سبب شد تا زراعت کشاورزان به زیرآب برود و خسارت زیادی به شهروندان وارد شود. ابراهیم قدمنان اظهار داشت: براثر بارش شدید، زباله و پسماندهای شناور و تنه درختان در ‌پل‌های واقع در رودخانه قره‌سو در محدوده قره‌تپه و نیازآباد و همچنین پل گرجی‌محله انباشته‌شده و جلوی تخلیه آب را گرفت که این کار سبب طغیان آب در معابر بین‌شهری و روستایی و بخشی از زمین‌های کشاورزی این روستاها شد. قدمنان با انتقاد از تعلل امور آب استان گلستان در لایروبی رودخانه‌ها ادامه داد: مکاتبات متعددی برای لایروبی محدود پل زابلی محله تا پل نیازآباد انجام شد اما متأسفانه این طرح اجرا نشد. فرماندار کردکوی همچنین یادآور شد: در قسمت‌های جنوبی روستای مهترکلاته و بر روی رودخانه قره‌سو، سازه‌های فلزی برای انتقال آب به دو سوی رودخانه وجود دارد که ضرورت دارد به دلیل نقش‌آفرینی در کاهش سرعت انتقال آب، هر چه سریع‌تر این سازه‌ها جمع‌آوری شود. قدمنان افزود: تعداد اندکی از منازل واقع در محله شهید بالو کردکوی دچار آب‌گرفتگی شدند که ارزیابی میزان خسارت توسط بنیاد مسکن همچنان در حال انجام است.

۵۰ واحد مسکونی در نوکنده دچار آب‌گرفتگی شد

فرماندار بندرگز هم در خصوص خسارت وارده به شهر نوکنده از توابع این شهرستان گفت: حدود ۵۰ واحد مسکونی در نوکنده دچار آب‌گرفتگی شد که تعدادی از آن‌ها نیازمند بازسازی و مرمت است. حسین احمدی افزود: ارزیابی میزان خسارت وارده به این منازل توسط بنیاد مسکن انجام‌شده است. او گفت: اسباب و اثاثیه تعدادی از خانوارها نیز در اثر آب‌گرفتگی دچار آسیب شد که فهرست برداری از آن‌ها برای جبران خسارت صورت گرفت. فرماندار بندرگز تأکید کرد: باوجود بروز برخی مشکلات ناشی از سیل تمام خدمات شهری ازجمله آب، برق، گاز و تلفن در نوکنده برقرار و در اختیار شهروندان است. او به بازدید استاندار گلستان از مناطق آسیب‌دیده از سیل نوکنده اشاره کرد و گفت:‌ تعریض و اصلاح پل مسیر بزرگراهی نوکنده در مجاورت پلیس، تسریع در بازسازی آسفالت خیابان‌های تخریب‌شده سیل و مقاوم‌سازی پل‌های درون‌شهری از تصمیمات این بازدید بود. احمدی به پروژه در حال ساخت بند خاکی در جنوب شهر نوکنده اشاره کرد و افزود: با تزریق منابع مالی و اعمال اصلاحات فنی، نقش‌آفرینی این بند در کنترل و مدیریت سیلاب افزایش خواهد یافت. فرماندار بندرگز گفت: زمین‌های کشاورزی روستاهای لیوان شرقی، تلور و نوکنده به زیرآب رفته که مساحت و میزان خسارت آن در دست بررسی است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان هم به امدادرسانی این جمعیت به آسیب دیدگان حادثه اشاره کرد و گفت: در جریان سیل به ۱۱۵ خانوار گلستانی خسارت‌دیده امدادرسانی شد. محمدعلی هروی اظهار داشت: سه دستگاه آمبولانس، یک دستگاه خودروی نجات، ۶ دستگاه خودرو کمک دار سبک، پنج دستگاه موتورپمپ در عملیات امدادرسانی شرکت داشتند و ۴۵۰ کیلوگرم نایلون میان شهروندان غرب استان گلستان توزیع شد. او افزود: در این مدت ۲۴ تیم امدادرسان متشکل از ۴۳ کارکنان و ۹۲ نجات گر به ۱۱۵ خانوار امدادرسانی کردند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام